Нежна като цвете

Съвети за красота за дами с тънки устни

Как да ги поддържаме правилно

25.01.2019г. / 07 28ч.
Илияна Николова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Всяка жена мечтае за сочните и естествени устни на Анджелина Джоли, но не всяка има този късмет по рождение. Някои дами по природа имат тънки устни, а други губят плътността на своите заради процесите на стареене и загубата на колаген в кожата.

По каквато и причина да имате тънки устни, не се отчайвайте. Има няколко подходящи начина да се грижите за тях и да ги направите да изглеждат по-плътни и сочни.

Как да направим устните по-розови по натурален начин?

Избягвайте прекалено тъмното червило

Тъмночервеното или тъмнокафяво червило е класика, която обаче дамите с прекалено тънки устни не трябва да си позволяват, защото не стои особено добре. Още по-непрепоръчително е очертаването на контурите с тъмен молив. Най-добре е да се придържате към по-светлите, естествени и нюд цветове, обогатени с много гланц. Така тънките устни изглеждат по-сочни и плътни.

Бъдете внимателни и с гланца

Поставяйте гланц на стратегически места, а не по цялото протежение на устните. Нанесете малко гланц в центъра на горната и долната устна. Разнесете го леко встрани с помощта на четката. Това ще създаде 3D ефект на вашите устни.

Поставете акцент върху очите си

Дръзки вежди, по-тъмен и подчертаващ грим на очите. Това са само част от възможностите, които имате. Не се страхувайте да обърнете погледите на другите към очите си, ако считате, че устните ви не са ваше предимство.

Редовно стимулирайте кръвообращението на устните

Преди да нанесете каквато и да е козметика на устните, направете им малко масаж с помощта на много мека четка за зъби. Това ще подобри кръвообращението в устните и ще им придаде живина и плътност.

Свързани статии

Винаги ги поддържайте добре хидратирани

Когато устните не са достатъчно добре хидратирани, те се свиват допълнително. Кожата се нуждае от достатъчно влага, за да поддържа добрия тургор на клетките. Това е важно както през зимата, така и през лятото.

Защо се пристрастяваме към балсама за устни?

Предпазвайте устните си от слънцето

Вредните UV-лъчи нарушават синтеза на колаген в кожата, както и допринасят за разпада на вече образувания протеин. Това с времето води до изтъняване на устните. Винаги нанасяйте балсам за устни със слънцезащитен фактор най-малко 15, когато излизате навън.

Не забравяйте да подхранвате устните си и през нощта

Антистареещата грижа за кожата и устните не трябва да започва и да приключва с околоочния крем. Помислете за всяко кътче от лицето си и не пропускайте устните. Използвайте балсами, обогатени с хиалуронова киселина. Тя уплътнява устните по естествен начин.

Коментирай